preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Gundulića Zagreb

Login
UPIS U 1. RAZRED

 

 

 

TERENSKA NASTAVA

 

SLUŽBENI GLASNIK

PROGRAM JAVNIH POTREBA U OSNOVNOM ODGOJU I OBRAZOVANJU GRADA ZAGREBA ZA 2018. 

  • PREHRANA
  • PRODUŽENI BORAVAK
  • OLAKŠICE

 

KUĆNI RED ŠKOLE

VAŽNO!

PRILIKOM DOLASKA U ŠKOLU

PRATITE NAS

FACEBOOK STRANICA ŠKOLE

 


 

Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Korisni linkovi
INFORMACIJE
JELOVNIK

od 18. 11. do 22. 11.

 

RADNO VRIJEME

RADNO VRIJEME RAVNATELJA I ŠKOLSKE PSIHOLOGINJE

SNIMI I UČITAJ QR KOD!


 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
KUHARSKA SVEČANOST U GUNDULIĆEVOJ
Autor: Zoran Čorkalo, 8. 3. 2019.

 

  

   

7. ožujka od 17.00 sati iz naše su se škole po cijelom Donjem gradu, a vjerujem i dalje, širili zamamni mirisi raznih delicija koje su jedni za druge pripremali mali i veliki kuhari. Kuharsku radionicu osmislila je u suradnji s članovima projektnoga tima i učiteljicama razredne nastave voditeljica Erasmusova Art@Heart projekta učiteljica Henrieta Herjavec Rubčić. Jela kojima su se predstavili svi razredi spoj su različitih krajeva Hrvatske, ali su i spoj tradicionalnog i suvremenog. Danas smo uživali u okusima različitih naših krajeva u interpretaciji naših malih i nešto većih kuhara. I sva su jela bila vrlo ukusna jer su spremana sa srcem, a sva su dobila još jednu posebnu notu koju mogu dobiti samo ona jela koja se blaguju u dobrom društvu. Cilj kuharske radionice bio je odabir dvaju jela koja će se naći u mađunarodnoj kuharici svih patnera u projektu Art@Heart. Osim devet stolova koji su bili u konkurenciji za međunarodnu kuharicu, kuharsku su radionicu obogatili svojim sudjelovanjem i posebni kuharski gosti. To su glumački tandem Goran Navojec i Vedran Mlikota, pjevačko-plesni par Larisa Lipovac i Luka Nižetić i naša prof. Fizike Ines Filipas. Sva je jela ocjenjivao žiri u sastavu: gosp. Radovan Marčić, gastrokritičar, pisac, scenarist, producent, kazališni i filmski redatelj, gđa Snježana Krpes, tajnica Saveza društava Naša djeca Hrvatske, prof. klasičnih jezika Dubravko Furlan, prof. Tjelesne i zdravstvene kulture Robin Rašperger i ravnatelj OŠ Ivana Gundulića Zoran Čorkalo. Žiri je imao privilegiju probati sva jela, ali i vrlo težak zadatak odabira najboljih. Bilo je tu zagorskih oblizeka, komiške i viške pogače, rižota, sarmi, pašticada, polpeta, vesele janjetine, imotske torte, zagorske juhe s vrganjima, orada, smuđeva i morskih pasa. S najviše je bodova žiri ocijenio stol 2. b razreda pod nazivom Zagorska šumska priča, drugo mjesto osvojio je stol 3. b razreda koji je pripremao jelo pod nazivom Zagorska juha s vrganjima, a treće mjesto 2. a razred sa stolom Dalmacija na tanjuru. Boje Hrvatske u Erasmusovoj kuharici predstavljat će Zagorska juha s vrganjima i Komiška i Viška pogača.

Hvala svim sudionicima u našoj kuharskoj školi, hvala našim dragim gostima i roditeljima, a posebno hvala našim dragim učenicima i njihovim učiteljicama na velikom trudu oko organizacije i provedbe.






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju