2019-04-10 20:31:55

SURADNJA S POBRATIMSKOM ŠKOLOM IZ RADOVLJICE

 

 

Pobratimska suradnja između naše škole i Osnovne škole Antona Tomaža Linharta iz Radovljice traje od 2015. godine kada je potpisana na završnom sastanku vrlo uspješnog Comenius projekta Healthy P.I.C.N.I.C. Od tada pa do danas iz te su suradnje proizašla lijepa i kvalitetna druženja učenika, učitelja i roditelja. Zahvaljujući entuzijazmu svojih učitelja, učenici pobratimskih škola sudjeluju u kulturnim i sportskim susretima, razmjenjuju svoje literarne i likovne radove i stvaraju nova prijateljstva.

Učenici i njihovi učitelji iz Radovljice 9. travnja posjetili su Zagreb i našu školu. U 10.00 sati zajedno s našim učenicima pogledali su lutkarsku predstavu Maca papučarica u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Poslije predstave otišli su na Zrinjevac, a dobrodošlicu u našoj školi pripredili su im učenici 2. a i 1. b razreda. Nakon ručka druženje se nastavilo u sportskoj dvorani gdje je naš prof. Tjelesne i zdravstvene kulture Robin Rašperger organizirao nogometnu utakmicu i štafetne igre. Roditelji i učenici stvorili su pravu navijačku atmosferu, a učenici su se iskazali svojom borbenošću, ali i fer igrom.

Učenici iz Radovljice uzvratit će gostoprimstvo našim učenicima i učiteljima 8. svibnja kada će sudjelovati u projektu Evropska vas povodom Dana Europe.


Osnovna škola Ivana Gundulića Zagreb