preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Gundulića Zagreb

Login
TERENSKA NASTAVA

17. 12. 2021.

OBJAVLJEN JE JAVNI POZIV ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE TERENSKE NASTAVE

OTVARANJE PONUDA - U PETAK, 14. 1. U 10.35

ODABRANE PONUDE

RODITELJSKI SASTANAK ODGAĐA SE DO DALJNJEGA

RADIO 23a

KLIKNI I SLUŠAJ!

PREHRANA I BORAVAK

UPLATNICE ZA PREHRANU I BORAVAK ZA PROSINAC POSLANE SU NA E-ADRESE RODITELJA.

MOLIMO RODITELJE KOJI NISU PRIMILI UPLATNICE, DA SE JAVE U RAČUNOVODSTVO ŠKOLE (ili na adresu e-pošte: ljiljana.crnogaj-marendic@skole.hr).

MOLE SE RODITELJI DA PROVJERE JESU LI DOBILI UPLATNICE ZA 12. MJESEC.

STRUČNI SKUPOVI

ZBORNIK RADOVA

SLUŽBENI GLASNIK

PROGRAM JAVNIH POTREBA U OSNOVNOM ODGOJU I OBRAZOVANJU GRADA ZAGREBA ZA 2020. 

  • PREHRANA
  • PRODUŽENI BORAVAK
  • OLAKŠICE

 

PRATITE NAS

FACEBOOK STRANICA ŠKOLE

 


 

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi
ZAŠTITA

PLAN EVAKUACIJE ZA NAŠU ŠKOLU

UČIONICE

ŠKOLSKO DVORIŠTE


UPUTE U SLUČAJU POTRESA - GRAD ZAGREB

PRIPREMI SE!

SEIZMOLOŠKA SLUŽBA


NETIQUETTE - ZAŠTITA NA INTERNETU


SVE ŠTO TREBATE ZNATI O PRANJU RUKU


U SLUČAJU SUMNJE NA COVID NAZOVITE:

 - OBITELJSKOG LIJEČNIKA

- ŠKOLSKOG LIJEČNIKA:

Služba za školsku medicinu

Laginjina 16

4843 049


 

RADNO VRIJEME

RADNO VRIJEME RAVNATELJA I ŠKOLSKE PSIHOLOGINJE

SNIMI I UČITAJ QR KOD!


 

Školske novine

15 godina školskog lista ZADNJA KLUPA

''Zadnja klupa'' učenički list OŠ Ivana Gundulića krajem prošle školske godine 2013./2014. navršio je punih 15 godina izlaženja. Prvi broj izašao je u siječnju školske godine 1999./2000. i prvih je godina objavljivan jednom godišnje, potom po dva te zadnjih godina tri, a bilo je i godina kada su izašla i četiri broja. S prošlogodišnja tri broja ukupno je objavljeno 40 brojeva. Od početka izlaženja list ima stalne rubrike na 20 stranica i umnožavan je fotokopiranjem u crno-bijeloj tehnici s izuzetkom tri broja koji su tiskani. Broj 26 objavljen je na 32 stranice i u potpunosti je tiskan u boji te darovan svim učenicima škole povodom desete obljetnice izlaženja najdugovječnijeg učeničkog lista u povijesti škole. Broj 31 također je tiskan u boji, na 20 stranica, povodom 15 godina djelovanja hrvatsko-mađarskog odjeljenja u našoj školi. Prošle školske godine povodom 15-te godišnjice našeg lista i povodom Healthy P.I.C.N.I.C. projekta, kada smo bili domaćini toga međunarodnog susreta, također je tiskan u boji broj 39 Zadnje klupe na 24 stranice.

 

Zadnju klupu je pokrenuo Pavao Jerolimov, učitelj fizike i tehničke kulture, i uređuje je od prvog broja do danas kao glavni i odgovorni te likovno-grafički urednik. Osnovna nakana pokretanja lista bila je poticanje učenika na likovno, literarno i fotografsko stvaralaštvo te razvijanje kritičkog razmišljanja o pročitanim knjigama, odslušanoj glazbi na nosačima zvuka ili koncertima, pogledanim kazališnim predstavama, filmovima, putovanjima itd., te nadasve na formiranju ispravnih stavova o svijetu u kojem žive. Školski list ima i svojevrsnu dokumentarnu ulogu, samim time i vrijednost, jer se bilježe gotovo svi važniji školski događaji, ili tekstom ili fotografijom.

 

Svaki broj ima stalne rubrike još od prvog broja. Na naslovnici su naziv i podaci o broju te godištu lista, a na cijeloj stranici je uglavnom dječji crtež ili fotografija nekog važnog događaja u vrijeme objavljivanja pojedinog broja. Na drugoj stranici je impresum i sadržaj lista te Riječ urednika. Svaki broj Zadnje klupe na trećoj stranici ima temu broja, i uglavnom su to ankete na temu upisa u srednje škole, provođenju slobodnog vremena, dječjim pravima, temama iz zdravstvenog odgoja itd. Rubrika ''Od prve do zadnje klupe - od razreda do razreda'' smotra je odabranih likovnih i literarnih radova učenika od I. do VIII. razreda. Na dvije do tri posljednje stranice te rubrike učenici-novinari opisuju raznovrsne akcije i događaje u i izvan škole, posjete književnika, izlete, natjecanja, učenička predavanja itd. Na stranici naslovljenoj ''Pročitali smo za vas'' učenici preporučuju knjige koje su pročitali a nisu u obaveznoj školskoj lektiri. U rubrici ''Učenici putopisci'' daju opise putovanja koje su ostvarili ili s roditeljima ili sa svojim razredom. Na dvije stranice ''Glazba, film, kazalište'' učenici daju svoje kritike i osvrte na preslušane glazbene CD-e, koncerte, pogledane filmove te posjete kazališnim predstavama tijekom školske godine. Na tim stranicama objavljuju se i top liste vezanih za najpopularnije pjesme, te pročitane knjige i odgledane filmove u tom razdoblju za učenike od V. do VIII. razreda. Dvije stranice ''Slikopisa'' su fotografski zapisi niza događanja u i izvan škole s kratkim najčešće simpatičnim i šaljivim tekstualnim komentarom. Puno ozbiljnija je stranica ''Tko pita, ne skita'' gdje učenici iz broja u broj postavljaju brojna i raznovrsna pitanja od kojih kako kaže urednik boli glava. Kažimo da i učitelji imaju mogućnosti pisanja za školski list, pa tako urednik Pavao Jerolimov ima dvije stalne stranice naslovljene: ''Književnici za djecu'' i ''Povijest stripa''. U izvedbi Zadnje klupe samo za osmaše te dvije rubrike zamijenjene su rubrikom ''Listamo stare brojeve Zadnje klupe''. Naime, treći broj Zadnje klupe koji se objavljuje u školskoj godini u potpunosti je posvećen osmašima kao svojevrsna uspomena na njihovih osam godine provedenih u OŠ Ivana Gundulića. U taj broj uvršteni su samo njihovi likovni i literarni radovi uz nezaobilazan vremeplov, tj. tko je sve pohađao taj razred u osam godina školovanja, te tko im je sve predavao od I. do VIII. razreda, kao i popis pedagoško-administrativnog i tehničkog osoblja u tom razdoblju.

 

Naš učenički školski list Zadnja klupa, od prvog dana kada je pokrenut sudjeluje na smotri LiDraNo (literarno, dramsko i novinarsko stvaralaštvo učenika) s promjenjivim uspjehom. Istaknimo na kraju kako je zadivljujuć popis učenika i učitelja koji su sudjelovali ili sudjeluju u stvaranju Zadnje klupe od njenih početaka do danas, što potvrđuje kako je većina učitelja i gotovi svi učenici od I. do VIII. razreda sudionici njenog oblikovanja te ne treba čuditi kako Zadnja klupa izlazi trokratno u školskoj godini i što je najdugovječniji list OŠ Ivana Gudnulića.

 

 

 

 

 

 

 
preskoči na navigaciju