preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Gundulića Zagreb

Login
TERENSKA NASTAVA

17. 12. 2021.

OBJAVLJEN JE JAVNI POZIV ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE TERENSKE NASTAVE

OTVARANJE PONUDA - U PETAK, 14. 1. U 10.35

ODABRANE PONUDE

RODITELJSKI SASTANAK ODGAĐA SE DO DALJNJEGA

RADIO 23a

KLIKNI I SLUŠAJ!

PREHRANA I BORAVAK

UPLATNICE ZA PREHRANU I BORAVAK ZA PROSINAC POSLANE SU NA E-ADRESE RODITELJA.

MOLIMO RODITELJE KOJI NISU PRIMILI UPLATNICE, DA SE JAVE U RAČUNOVODSTVO ŠKOLE (ili na adresu e-pošte: ljiljana.crnogaj-marendic@skole.hr).

MOLE SE RODITELJI DA PROVJERE JESU LI DOBILI UPLATNICE ZA 12. MJESEC.

STRUČNI SKUPOVI

ZBORNIK RADOVA

SLUŽBENI GLASNIK

PROGRAM JAVNIH POTREBA U OSNOVNOM ODGOJU I OBRAZOVANJU GRADA ZAGREBA ZA 2020. 

  • PREHRANA
  • PRODUŽENI BORAVAK
  • OLAKŠICE

 

PRATITE NAS

FACEBOOK STRANICA ŠKOLE

 


 

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi
ZAŠTITA

PLAN EVAKUACIJE ZA NAŠU ŠKOLU

UČIONICE

ŠKOLSKO DVORIŠTE


UPUTE U SLUČAJU POTRESA - GRAD ZAGREB

PRIPREMI SE!

SEIZMOLOŠKA SLUŽBA


NETIQUETTE - ZAŠTITA NA INTERNETU


SVE ŠTO TREBATE ZNATI O PRANJU RUKU


U SLUČAJU SUMNJE NA COVID NAZOVITE:

 - OBITELJSKOG LIJEČNIKA

- ŠKOLSKOG LIJEČNIKA:

Služba za školsku medicinu

Laginjina 16

4843 049


 

RADNO VRIJEME

RADNO VRIJEME RAVNATELJA I ŠKOLSKE PSIHOLOGINJE

SNIMI I UČITAJ QR KOD!


 

Projekti

Ove smo godine ponovo osmislili nekoliko vrlo interesantnih projektata. To su:

 

COMENIUS PROJEKT HEALTHY P.I.C.N.I.C.

PODPROJEKTI :

ZDRAVI NAČIN ŽIVOTA

Cilj projekta je usvojiti zdrave životne navike i razumjeti kako prehrana, tjelesna aktivnost i odluke o izbjegavanju sredstava ovisnosti utječu na mentalno, emocionalno i socijalno zdravlje. Kroz projekt učenici će razvijati komunikacijske kompetencije, samopoštovanje i donositi osviještene i odgovorne odluke.

Učenici : 5. -8. razred; voditeljica – učiteljica prirode/biologije

 

ZDRAVI PIKNIK I IGRE NA JARUNU

Cilj projekta je boravak na otvorenom, druženje roditelja, učenika i učitelja uz igre i zdravu prehranu. Jedan od Piknika bit će organiziran u svibnju kada ćemo ugostiti učenike i učitelje iz partnerskih zemalja.

Učenici – svi razredi; voditeljice – Comenius tim učitelja i roditelja.

 

PROJEKT „VRTEK“ U SURADNJI S BOTANIČKIM VRTOM PMF-a

Nastavlja se prošlogodišnji projekt s konkretnim aktivnostima sijanja i sađenja povrtlarskih kultura. Učenici će proširiti znanje iz prirode i društva, učiti na konkretnom materijalu, te osvijestiti važnost zdrave prehrane i očuvanja prirode .

Učenici : 1.-4.razred; voditeljica – učiteljica Sanela Škevin

 

„TRI GENERACIJE ZDRAVLJA“

Kroz projekt učenici će razgovarati sa svojim bakama i djedovima, roditeljima i učiteljima o načinu života u  doba njihovog djetinjstva, proučavati stare igre , pripremati jednostavne obroke u školi. Cilj je usporediti način života i navika nekada i danas, te osvijestiti kako prehrana, boravak u prirodi i tjelesna aktivnost pomažu očuvanju čovjekovog zdravlja.

Učenici: 1.-4. razred  ; voditeljice – učiteljice RN

 

„SLIKOVNICA O VOĆU I POVRĆU“

Cilj ovog podprojekta je izraditi slikovnice u kojima će glavni likovi biti voće i povrće, a kojima ćemo promovirati zdravu prehranu i zdrav način života kroz dječji likovni i pisani izraz.

Učenici: 1. -3.razred ; voditeljice – učiteljice RN

 

„KARTICE ZDRAVLJA“

Niži će razredi u ovom projektu sami pisati „Kartice zdravlja“ s poslovicama i uputama za zdravi način života. Učenici će te kartice držati na razrednom panou i dva puta tjedno birati po jednu koje će se taj dan pridržavati. Na taj će način razvijati zdrave navike i pozitivnu sliku o sebi.

Učenici: 1.-4.razred; voditeljica – učiteljica Sanja Karl

 

„JUTARNJA GIMNASTIKA“

Kroz ovaj projekt učenici će  popularizirati izreku „U ZDRAVOM TIJELU ZDRAVI DUH“. Jednom tjedno na školskom ćemo igralištu ili u blagovaoni prije nastave organizirati zajedničku tjelovježbu u trajanju od 10 minuta uz muziku.

Svi zainteresirani učenici; voditeljica učiteljica Sanja Karl.

 

„ACQUA CORNER“

Svaki razredni odjel će imati kutiće s vodom gdje će moći konzumirati vodu za piće, a učiteljice će ih poticati na konzumiranje što više vode i što manje nezdravih napitaka. Kroz taj će projekt osvijestiti važnost konzumacije vode na dnevnoj bazi.

Učenici : 1.-4.razred; voditeljica – učiteljica Sanja Karl

 

PRAVILNA PREHRANA

Učenici će se kroz ovaj projekt upoznati s namirnicama važnim za njihovo zdravlje, kušati raznolike namirnice , naučiti nove oblike pripreme voća i povrća. Zorno će povezati teoriju i praksu, podizat će se ekološka svijest učenika te briga za svoje zdravlje.

Učenici 3.a razreda i njihove učiteljice

 

EKO PROJEKT „ŠARENI ČEPOVI“

Učenici će se kroz ovaj projekt upoznati s potrebom očuvanja okoliša i recikliranja otpada. Tijekom godine prikupljat će se čepovi s plastične ambalaže od kojih će se za Dan planeta Zemlje izraditi slike Zemlje. Učenike će se motivirati za trajni ekološki pristup i kreativno stvaralaštvo.

Učenici svih razreda; voditeljica- učiteljica Henrieta Herjavec Rubčić

 

BOOKMARKER

Cilj projekta je suradnjom na grafičkom i likovnom oblikovanju bookmarkera s učenicima drugih zemalja upoznati njih i njihove simbole, te ih osposobiti za samostalno kreativno izražavanje. Isti će se koristiti kao suvenir i razmjenjivati s partnerima u projektu.

Učenici 4.-6.razred; voditeljica – knjižničarka Iskra Osmančević

 

TRADICIONALNA BAJKA – RADIONICA

Kroz ovaj projekt učenici će razvijati, njegovati  i promicati tradicijsku kulturu i njene vrednote. Proučavat će  hrvatske tradicionalne bajke, te izabrati jednu i dramatizirati je. Bajka će biti izvedena na Comenius susretu u Portugalu. Učenici će razvijati komunikacijske vještine, kreativnost i maštu, kao i komunikaciju na engleskom jeziku.

Učenici 3.-5.razreda; voditeljica – knjižničarka Iskra Osmančević i učiteljice RN

 

HUMANITARNI PROJEKT

Učenici će kroz nekoliko humanitarnih akcija kroz godinu osvijestiti potrebu pomaganja i solidarnosti s potrebitima. U školi će se organizirati prikupljanje i doniranje zapakirane hrane. Time će se obilježiti Dani kruha, Božić i Uskrs.

Učenici svih razreda i karitativne grupe; voditeljica – vjeroučiteljica Iva Dorić

 

OSTALI PROJEKTI

ČITANJE NA GLAS

Kroz ovaj će se projekt razvijati interes za čitanje i stvarati čitalačke navike. Učenici će ovladati razgovijetnim i jasnim čitanjem, razumjeti pročitani tekst, bogatiti rječnik i razvijati govornu izražajnost.

Učenici 5.razreda; voditeljica – učiteljica HJ Marcela Boban i knjižničarka Iskra Osmančević

 

OBILJEŽAVANJE 130.OBLJETNICE ROĐENJA IVANA MEŠTROVIĆA

Učenici će se upoznati s likom i djelom poznatog hrvatskog kipara Ivana Meštrovića, te posjetiti galeriju i njegove spomenike. Kroz to će razvijati , njegovati i promicati tradicijsku kulturnu baštinu i svijest o umjetničkim vrednotama kiparskog izraza, te provoditi istraživačku nastavu.

Učenici 5.-8.razreda; voditeljica_ Učiteljica likovne kulture Darija Odorčić Matijević

 

PREVENCIJA NASILNIČKOG PONAŠANJA „UČINI NEŠTO“

Kroz praktične radionice učenici će savladati tehnike sprječavanja nasilničkog ponašanja, učiti nenasilno rješavanje sukoba, osvijestiti osjećaj vlastite vrijednosti i usvojiti strategije podrške. Na taj će se način također  prevenirati razvoj poremećaja u ponašanju i stvaranja ovisnosti. Radionice se odnose na slijedeće ponašanje: svađanje, ogovaranje, tučnjavu, nasilništvo i pritisak vršnjaka.

Učenici 4.-8.razreda; voditeljica – psihologinja Irena Rasonja

 

ODGOJ ZA HUMANE VREDNOTE

Ovaj projekt provodimo u školi već nekoliko godina. Cilj je poticati i razvijati humani i humanitarni svjetonazor učenika  i socijalnu osjetljivost,  potaknuti ih na razmišljanje o različitostima (fizičkim i kognitivnim), usvajati pravila lijepog ponašanja u komunikaciji.

Učenici će posjetiti Tiflološki muzej, neku od ustanova za djecu s teškoćama u razvoju ili karitativnu ustanovu. Prikupljat će se novčana sredstva ili igračke i druge potrepštine za humanitarne akcije. Prezentirat će se i usvajati pravila lijepog ponašanja u svim životnim situacijama.

Sudionici: svi učenici i učitelji škole

 

BLAŽENI ALOJZIJE STEPINAC – SVJEDOK VJERE

Učenici koji pohađaju nastavu vjeronauka upoznat će život blaženika i važnost vjere u njegovu životu. Posjetit će muzej i grob blaženika u zagrebačkoj katedrali. Sami će istraživati i proširivati svoje znanje, te prepoznati važnost dobrog primjera vjere  i života u vjeri.

Učenici 5.-8.razred , vjeroučiteljica Iva Dorić

 

 

 

   

 

preskoči na navigaciju